ISO 9001 - Sistem de management al calitatii

Baza de date   animale  
www.amideea.ro
  


Animale de companie

Identificarea animalelor de companie, impusa prin lege in Uniunea Europeana, a luat un mare avant permitand utilizatorilor (detinatori de animale, crescatori, medici veterinari, administratori de adaposturi, autoritati in domeniul sanitar-veterinar) sa beneficieze din plin de avantajele acestui tip de identificare.
Cai
Microcipul este extrem de folositor in cazul monitorizarii miscarii animalelor pe teritoriul national sau in spatiul international permitand identificarea surselor unor boli extrem de periculoase.

Microcipuri pentru marcarea pestilor

Transponderul RFID utilizat este foarte mic, lungime 12mm, grosime 2mm, este incapsulat in sticla bio-compatibila care este tratata cu o substanta anti-migratie. Acest transponder este implantat in cavitatea abdominala a pestelui fara a interactiona in nici un fel cu organismul acestuia. Transponderul (microcipul) ramane implantat pe toata durata vietii pestelui. Cand acest microcip este citit cu ajutorul unui cititor special, el va furniza codul unic de identificare care va face legatura cu datele aferente stocate in programul de pe calculator.  Folosind cititoare in diverse puncte ale unui curs de apa, se poate face o monitorizare precisa a migratiei pestilor macati in acest mod. Tot cu ajutorul acestor transpondere se poate trece la automatizarea si respectiv informatizarea unei ferme piscicole. Cititoarele pot fi cuplate cu niste porti automate care sa faca (directionarea) selectia pestilor pentru diverse scopuri.